Το Parga Beach Resort, της οικογένειας Ιωάννου, δημιούργησε, με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, ένα σύντομο βίντεο που δείχνει τη ζωή στην Πάργα το 1907, όταν την επισκέφθηκε ο αρχιδούκας της Αυστροουγγαρίας Λουδοβίκος Σαλβατόρ (1847–1915).
Μέλος της δυναστείας των Αψβούργων-Λωρραίνης, ο Λουδοβίκος Σαλβατόρ ήταν μέγας ταξιδευτής, εξερευνητής, φυσιοδίφης και χρονογράφος της Μεσογείου, γνωστός για τις πολυάριθμες πολυτελείς εκδόσεις του και τη φωτογραφική τεκμηρίωση των τοπίων, των λαών και των πολιτισμών που μελετούσε.
Το φωτογραφικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του σύντομου βίντεο αντλήθηκε από το δίτομο λεύκωμα τού Σαλβατόρ, που φέρει τίτλο Parga και εκδόθηκε στην Πράγα το 1907, αντίτυπο του οποίου απόκειται στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ακτία Νικόπολις.
Έχουμε, έτσι, μια εικόνα με κίνηση της καθημερινής ζωής στην Πάργα του 1907, πριν καν εφευρεθεί η μηχανή κινηματογράφησης.